
Crumble z czerwonymi owocami i octem balsamicznym
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
20 min
1. etap
zrobione
Owoce oczyść z szypułek i umyj. Wymieszaj je z octem balsamicznym i miętą. Przesyp wszystko do naczynia do zapiekania.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Miękkie masło, mąkę, mielone migdały i cukier wymieszaj w misce. Rozcieraj ciasto palcami tak długo, aż będzie przypominać mokry piasek. Przesyp je wówczas na owoce i wstaw całość do rozgrzanego do 180°C piekarnika na 15-20 minut.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Crumble podawaj jeszcze ciepłe z sorbetem z czerwonych owoców lub z sorbetem z limonki.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min

Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min

Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min

Tajine z kurczaka z cytryną i czarnymi oliwkami
6 osób
105 min

Crumble z czerwonymi owocami i octem balsamicznym
4 osób
40 min

Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min

Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min