
Crumble z czerwonymi owocami i octem balsamicznym
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
20 min
1. etap
zrobione
Owoce oczyść z szypułek i umyj. Wymieszaj je z octem balsamicznym i miętą. Przesyp wszystko do naczynia do zapiekania.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Miękkie masło, mąkę, mielone migdały i cukier wymieszaj w misce. Rozcieraj ciasto palcami tak długo, aż będzie przypominać mokry piasek. Przesyp je wówczas na owoce i wstaw całość do rozgrzanego do 180°C piekarnika na 15-20 minut.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Crumble podawaj jeszcze ciepłe z sorbetem z czerwonych owoców lub z sorbetem z limonki.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?

Małże Św. Jakuba (Przegrzebki) z karmelizowanym grejpfrutem
4 osób
25 min

Kurczak pieczony z ananasem i koprem włoskim
6 osób
80 min

Grillowane szaszłyki z kurczaka
4 osób
46 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min

Tarta flanowa ze śliwkami
4 osób
50 min

Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Tarta z suszonymi pomidorami
6 osób
45 min

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Karp po laotańsku
4 osób
45 min

Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min

Pilaw z quinoa z rybą
4 osób
65 min