1. etap

zrobione

Zagnieć ciasto, na samym końcu dodaj zimną wodę. Uformuj z ciasta kulę i wstaw do lodówki na minimum pół godziny.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Delikatnie rozwałkuj ciasto i wyłóż nim foremki, zrób małe dziurki widelcem, a następnie nałóż krem. Wstaw do piekarnika na 10 - 12 minut w temperaturze 180°.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Na podpieczone tartaletki nałóż owoce i wstaw jeszcze do piekarnika na następne 10 minut.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Upieczone tartaletki posyp cukrem pudrem i udekoruj listkiem mięty.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach

2 osoby

25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym

4 osób

16 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem

6 osób

405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami

Brownies z bitą śmietaną i owocami

6 osób

50 min

Karaibski deser bananowy

Karaibski deser bananowy

4 osób

15 min

Brzoskwiniowy flan

Brzoskwiniowy flan

6 osób

75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem

Daktylowa pychota z karmelowym sosem

6 osób

80 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem

4 osób

17 min