Mus z kiwi i rabarbaru
danie dla 4 osób
czas przygotowania
100 min
czas
przyrządzenia
15 min
1. etap
zrobione
Kawałki rabarbaru wysyp do miski. Posyp cukrem trzcinowym i pozostaw na godzinę.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
W tym czasie obierz kiwi i pokrój na małe kawałki.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Rabarbar przełóż do rondla razem z przeciętą wzdłuż laską wanilii.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Powoli doprowadź do zagotowania i gotuj jeszcze przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Następnie dodaj kiwi i gotuj 5 minut, delikatnie mieszając. Pozostaw, by ostygło.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Mus owocowy podawaj na toście z bułki drożdżowej lub z jogurtem naturalnym.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min
Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min
Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min
Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min
Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min
Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min
Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min
Mule po marynarsku
2 osoby
46 min
Tajine, czyli gulasz z jagnięciny, podawany z kaszą
3 osoby
105 min
Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min
Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min
Tarta z suszonymi pomidorami
6 osób
45 min
Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min
Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min