
Mus z kiwi i rabarbaru
danie dla 4 osób
czas przygotowania
100 min
czas
przyrządzenia
15 min
1. etap
zrobione
Kawałki rabarbaru wysyp do miski. Posyp cukrem trzcinowym i pozostaw na godzinę.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
W tym czasie obierz kiwi i pokrój na małe kawałki.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Rabarbar przełóż do rondla razem z przeciętą wzdłuż laską wanilii.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Powoli doprowadź do zagotowania i gotuj jeszcze przez 10 minut.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Następnie dodaj kiwi i gotuj 5 minut, delikatnie mieszając. Pozostaw, by ostygło.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Mus owocowy podawaj na toście z bułki drożdżowej lub z jogurtem naturalnym.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?

Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min

Jajka po meksykańsku
4 osób
65 min

Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min

Chili con carne
4 osób
50 min

Tarta prowansalska
4 osób
60 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Crumble z czerwonymi owocami i octem balsamicznym
4 osób
40 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min