
Japońska tempura z kwiatów cukinii
danie dla 2 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
3 min
1. etap
zrobione
Do miski wsyp mąkę, dodaj żółtko i szczyptę soli. Powoli wlewaj wodę i mieszaj ciasto pałeczkami, do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Zanurz warzywa w cieście i smaż w gorącym oleju (160-180°C) ok. 2 - 3 minuty.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Wyjmij i połóż na chwilę na ręczniku papierowym, lub na kratce aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Do gorącego tłuszczu na chwilę wrzuć natkę pietruszki, odsącz z tłuszczu, posól i udekoruj nią tempurę.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Podawaj z sosem słodko-kwaśnym.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min
A może coś zupełnie innego?

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Karp po laotańsku
4 osób
45 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min

Crumble z czerwonymi owocami i octem balsamicznym
4 osób
40 min

Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
4 osób
45 min

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min