
Japońska tempura z kwiatów cukinii
danie dla 2 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
3 min
1. etap
zrobione
Do miski wsyp mąkę, dodaj żółtko i szczyptę soli. Powoli wlewaj wodę i mieszaj ciasto pałeczkami, do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Zanurz warzywa w cieście i smaż w gorącym oleju (160-180°C) ok. 2 - 3 minuty.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Wyjmij i połóż na chwilę na ręczniku papierowym, lub na kratce aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Do gorącego tłuszczu na chwilę wrzuć natkę pietruszki, odsącz z tłuszczu, posól i udekoruj nią tempurę.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Podawaj z sosem słodko-kwaśnym.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min
A może coś zupełnie innego?

Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min

Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Omlet chiński
4 osób
25 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Quinoa z grilowanym bakłażanem
4 osób
50 min

Szaszłyki z piersi kurczaka z sosem cytrynowo-kaparowym i czerwonym pieprzem
1 osoba
70 min

Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
4 osób
25 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
4 osób
45 min