
Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
chłodzenia
120 min
Na gazpacho
2 kg pomidorów pokrojone w kosteczkę
2 czerwone papryki pokrojone w kostkę
1 cebula pokrojona w kosteczkę
miąższ z 1/3 chleba pokrojony w kostkę
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól i pieprz
Na surówkę
sól i pieprz
1. etap
zrobione
Wsyp do miski paprykę, pomidory, cebulę, ogórki, czosnek i chleb. Dodaj oliwę, mleko i koncentrat pomidorowy.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Przykryj miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Chłódź przynajmniej przez 2 godziny.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Następnie zmiksuj wszystko dokładnie i przetrzyj przez sitko.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Dodaj łyżkę octu, posól i popieprz. Wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Surówka. Koper przekrój na pół, wyrzuć rdzeń, a łodygi pokrój w cienkie paseczki i przełóż do miski.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Dodaj posiekaną natkę.
zaznacz jako zrobione
9. etap
zrobione
Przypraw oliwą z octem, posól i popieprz i wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
10. etap
zrobione
Miskę nakryj folią spożywczą i wstaw na 2 godziny do lodówki.
zaznacz jako zrobione
11. etap
zrobione
Na patelni podpraż migdały.
zaznacz jako zrobione
12. etap
zrobione
Podaj gazpacho udekorowane surówką i prażonymi migdałami.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min

Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min
A może coś zupełnie innego?

Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min

Egzotyczne owoce z grilla
4 osób
16 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Tiramisu z kajmakiem i mango
6 osób
140 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min

Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
4 osób
45 min

Papryka zapiekana z serem feta
4 osób
45 min

Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min

Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min

Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min

Szaszłyki z piersi kurczaka z sosem cytrynowo-kaparowym i czerwonym pieprzem
1 osoba
70 min