Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
chłodzenia
120 min
Na gazpacho
2 kg pomidorów pokrojone w kosteczkę
2 czerwone papryki pokrojone w kostkę
1 cebula pokrojona w kosteczkę
miąższ z 1/3 chleba pokrojony w kostkę
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól i pieprz
Na surówkę
sól i pieprz
1. etap
zrobione
Wsyp do miski paprykę, pomidory, cebulę, ogórki, czosnek i chleb. Dodaj oliwę, mleko i koncentrat pomidorowy.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Przykryj miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Chłódź przynajmniej przez 2 godziny.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Następnie zmiksuj wszystko dokładnie i przetrzyj przez sitko.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Dodaj łyżkę octu, posól i popieprz. Wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Surówka. Koper przekrój na pół, wyrzuć rdzeń, a łodygi pokrój w cienkie paseczki i przełóż do miski.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Dodaj posiekaną natkę.
zaznacz jako zrobione
9. etap
zrobione
Przypraw oliwą z octem, posól i popieprz i wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
10. etap
zrobione
Miskę nakryj folią spożywczą i wstaw na 2 godziny do lodówki.
zaznacz jako zrobione
11. etap
zrobione
Na patelni podpraż migdały.
zaznacz jako zrobione
12. etap
zrobione
Podaj gazpacho udekorowane surówką i prażonymi migdałami.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min
Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min
Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min
Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min
Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min
Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min
A może coś zupełnie innego?
Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min
Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min
Krem z krówek z chrupiącą bitą śmietaną
4 osób
20 min
Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min
Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
4 osób
23 min
Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min
Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min
Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min