Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Zmiksuj oliwki, oliwę i obrany ząbek czosnku. Posól i popieprz.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Kromki chleba skrop oliwą i posmaruj tapenadą, posyp parmezanem i włóż do piekarnika na 10 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Następnie ułóż szynkę parmeńską na złocistych grzankach, przystrój listkami oregano i posyp ziołami prowansalskimi.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Rada: Podawaj od razu, latem np. z sałatą z sosem vinaigrette
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Domowe chipsy
1 osoba
13 min
Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min
Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min
Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min
Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min
Domowe frytki
1 osoba
35 min
Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min
A może coś zupełnie innego?
Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min
Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min
Domowe frytki
1 osoba
35 min
Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min
Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min
Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min
Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min
Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min
Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
4 osób
70 min
Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min