
Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Zmiksuj oliwki, oliwę i obrany ząbek czosnku. Posól i popieprz.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Kromki chleba skrop oliwą i posmaruj tapenadą, posyp parmezanem i włóż do piekarnika na 10 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Następnie ułóż szynkę parmeńską na złocistych grzankach, przystrój listkami oregano i posyp ziołami prowansalskimi.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Rada: Podawaj od razu, latem np. z sałatą z sosem vinaigrette
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min
A może coś zupełnie innego?

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min

Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Karp po laotańsku
4 osób
45 min

Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min