
Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Zmiksuj oliwki, oliwę i obrany ząbek czosnku. Posól i popieprz.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Kromki chleba skrop oliwą i posmaruj tapenadą, posyp parmezanem i włóż do piekarnika na 10 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Następnie ułóż szynkę parmeńską na złocistych grzankach, przystrój listkami oregano i posyp ziołami prowansalskimi.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Rada: Podawaj od razu, latem np. z sałatą z sosem vinaigrette
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min
A może coś zupełnie innego?

Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min

Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Szaszłyki z piersi kurczaka z sosem cytrynowo-kaparowym i czerwonym pieprzem
1 osoba
70 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min