
Tortilla z kabaczka i sera owczego
danie dla 4 osób
czas przygotowania
25 min
czas
przyrządzenia
20 min
50 g tartego sera owczego (manchego, etc….)
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz
Na Vinaigrette:
sól i pieprz
1. etap
zrobione
Umyj i osusz sałatę. Odetnij końce kabaczków, umyj i obierz warzywo, pokrój na plastry.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Zrumień je na gorącej patelni z odrobiną tłuszczu, posól i popieprz.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W misce ubij jajka z solą i pieprzem, dodaj starty ser i zrumienione kabaczki. Wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Przygotowaną masę wlej na rozgrzana patelnię z tłuszczem. Najpierw smaż na żywym ogniu, mieszając. Gdy masa zacznie się ścinać, przestań mieszać.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Opiekaj na delikatnym ogniu przez około 3-4 minuty.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Przełóż tortillę na talerz, odwróć i zsuń na patelnię, by opiec ją z drugiej strony.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Wszystkie składniki vinaigrette wymieszaj dokładnie widelcem w miseczce.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Wyjmij tortillę na talerz. Podaj ciepłą, z sałatką ze świeżych pomidorów z sosem vinaigrette.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min
A może coś zupełnie innego?

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min

Pilaw z quinoa z rybą
4 osób
65 min

Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
4 osób
25 min

Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min

Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min

Quinoa z grilowanym bakłażanem
4 osób
50 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min

Crumble z czerwonymi owocami i octem balsamicznym
4 osób
40 min