
Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
danie dla 4 osób
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
Z bochenka chleba odkrój wierzch i wyjmij miąższ, tworząc rodzaj „miseczki z pokrywką” na sałatkę.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Ogórka pokrój w grube półtalarki, pomidora w kawałki, a papryki w paseczki.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Ser pokrój na kawałki.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Umieść warzywa wewnątrz chleba i delikatnie wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Posyp pokrojoną natką pietruszki, oliwkami i piórkami z cebuli.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Kawałki sera połóż na wierzchu.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Polej wszystko sporą ilością oliwy z oliwek.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Smacznego!
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?

Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min

Papryka zapiekana z serem feta
4 osób
45 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min

Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min

Tajine z kurczaka z cytryną i czarnymi oliwkami
6 osób
105 min