Sałatka z kurczaka z mango i papają
danie dla 4 osób
czas przygotowania
30 min
1. etap
zrobione
Piersi z kurczaka włóż do zimnej, posolonej wody. Podgrzewaj na średnim ogniu przez 15 minut, a następnie ostudź.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Rukolę umyj i osusz. Owoce pokrój w kostkę.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Przygotuj vinaigrette, mieszając dokładnie wszystkie składniki.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Sałatę, papaję i mango oraz pokrojone w paski piersi kurczaka przełóż do miski, wlej vinaigrette, dopraw i wymieszaj. Na wierzchu ułóż orzechy, liście mięty i maliny lub inne czerwone owoce.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Smacznego!
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min
Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min
Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min
Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min
Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min
Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min
Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min
Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
A może coś zupełnie innego?
Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min
Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min
Tajine, czyli gulasz z jagnięciny, podawany z kaszą
3 osoby
105 min
Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min
Szaszłyki z piersi kurczaka z sosem cytrynowo-kaparowym i czerwonym pieprzem
1 osoba
70 min
Chrupiące klopsiki z kurczaka z pikantnym sosem
4 osób
30 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min
Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min
Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min
Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min
Tarta prowansalska
4 osób
60 min