
Sałatka z kurczaka z mango i papają
danie dla 4 osób
czas przygotowania
30 min
1. etap
zrobione
Piersi z kurczaka włóż do zimnej, posolonej wody. Podgrzewaj na średnim ogniu przez 15 minut, a następnie ostudź.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Rukolę umyj i osusz. Owoce pokrój w kostkę.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Przygotuj vinaigrette, mieszając dokładnie wszystkie składniki.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Sałatę, papaję i mango oraz pokrojone w paski piersi kurczaka przełóż do miski, wlej vinaigrette, dopraw i wymieszaj. Na wierzchu ułóż orzechy, liście mięty i maliny lub inne czerwone owoce.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Smacznego!
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
A może coś zupełnie innego?

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min

Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min

Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min

Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min