Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
danie dla 8 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
70 min
1. etap
zrobione
Z pomidorów zdejmij skórkę, wytnij gniazda nasienne i pokrój w paski.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Skarmelizuj miód.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Następnie wlej ocet balsamiczny, by go zdeglasować. Dodaj truskawki i podgrzewaj przez 3 minuty.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Dorzuć pomidory oraz maliny i gotuj przez około godzinę, by całość nabrała konsystencji konfitury.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Odstaw na bok, by ostygło.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
W miseczce ubij jaja, a następnie dolej mleko i wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Kromki piernika zanurz w masie z mleka i jaj, a następnie połóż je na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i opiecz po 2 minuty z każdej strony.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Tosty piernikowe podaj z wystudzonym chutney.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min
Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min
Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min
Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?
Egzotyczne owoce z grilla
4 osób
16 min
Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min
Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min
Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min
Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min
Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min
Crumble z czerwonymi owocami i octem balsamicznym
4 osób
40 min
Mule po marynarsku
2 osoby
46 min
Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min
Tarta z pomidorami
4 osób
90 min
Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min
Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min