
Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
danie dla 8 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
70 min
1. etap
zrobione
Z pomidorów zdejmij skórkę, wytnij gniazda nasienne i pokrój w paski.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Skarmelizuj miód.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Następnie wlej ocet balsamiczny, by go zdeglasować. Dodaj truskawki i podgrzewaj przez 3 minuty.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Dorzuć pomidory oraz maliny i gotuj przez około godzinę, by całość nabrała konsystencji konfitury.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Odstaw na bok, by ostygło.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
W miseczce ubij jaja, a następnie dolej mleko i wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Kromki piernika zanurz w masie z mleka i jaj, a następnie połóż je na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i opiecz po 2 minuty z każdej strony.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Tosty piernikowe podaj z wystudzonym chutney.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?

Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min

Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min

Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min

Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Faszerowane warzywa
4 osób
70 min

Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min