Tiramisu z kajmakiem i mango
danie dla 6 osób
czas przygotowania
20 min
czas
chłodzenia
120 min
1. etap
zrobione
Na patelni roztop masło. Wrzuć pokrojone w kostkę mango i dodaj łyżkę masy kajmakowej. Podgrzewaj przez 5 minut na średnim ogniu. Odstaw, by wystygło.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
W tym czasie oddziel białka od żółtek. Białka wstaw do lodówki, żółtka zaś utrzyj z cukrem, aż staną się niemal białe. Dodaj resztę masy kajmakowej i mascarpone, ubijając energicznie.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Z białek ubij sztywną pianę, a następnie połącz ją delikatnie z masą z żółtek i mascarpone.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Herbatniki pokrusz na drobne kawałki.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Na dno szklanych pucharków nałóż mango, przykryj je połowę masy z mascarpone, posyp pokruszonymi herbatnikami i zakończ masę z mascarpone.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min
Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min
Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min
Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?
Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min
Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min
Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min
Tarta z pomidorami
4 osób
90 min
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min
Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min
Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min
Domowe chipsy
1 osoba
13 min
Tarta z suszonymi pomidorami
6 osób
45 min
Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min
Zapiekanka z ziemniaków z serem kozim i tymiankiem
6 osób
70 min
Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min