
Brzoskwiniowy flan
danie dla 6 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
60 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Jajka ubij z cukrem, aż staną sie puszyste.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W głębokiej misce wymieszaj mąkę i cukier waniliowy, zrób w nich wgłębienie i wlej do niego masę jajeczną.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Następnie dolej śmietanę połączoną z mlekiem i wymieszaj wszystko trzepaczką.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Na końcu dodaj brzoskwinie i delikatnie połącz je z ciastem. Przełóż masę do wysmarowanej masłem silikonowej foremki i wstaw do piekarnika na godzinę.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Piecz do tzw. suchego patyczka.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Wystudź dobrze, nim pokroisz.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min
A może coś zupełnie innego?

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min

Tarta flanowa ze śliwkami
4 osób
50 min

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min

Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min