Brzoskwiniowy flan
danie dla 6 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
60 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Jajka ubij z cukrem, aż staną sie puszyste.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W głębokiej misce wymieszaj mąkę i cukier waniliowy, zrób w nich wgłębienie i wlej do niego masę jajeczną.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Następnie dolej śmietanę połączoną z mlekiem i wymieszaj wszystko trzepaczką.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Na końcu dodaj brzoskwinie i delikatnie połącz je z ciastem. Przełóż masę do wysmarowanej masłem silikonowej foremki i wstaw do piekarnika na godzinę.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Piecz do tzw. suchego patyczka.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Wystudź dobrze, nim pokroisz.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min
Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min
Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min
Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min
A może coś zupełnie innego?
Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min
Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min
Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min
Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min
Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
4 osób
23 min
Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min
Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min
Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min
Kurczak pieczony z ananasem i koprem włoskim
6 osób
80 min
Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min
Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min
Domowe chipsy
1 osoba
13 min