1. etap

zrobione

Na patelni rozpuść masło, a następnie wsyp cukier trzcinowy.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Gdy cukier zacznie się karmelizować, dodaj banany i zrumień je na brązowo z obu stron.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Oprósz cynamonem.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Wlej rum oraz likier bananowy i podpal.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Poczekaj, aż płomień zgaśnie.

zaznacz jako zrobione

6. etap

zrobione

Banany serwuj z kulką lodów lub z bitą śmietaną, udekorowane wiórkami kokosowymi lub pistacjami.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach

2 osoby

25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym

4 osób

16 min

tartaletki

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami

4 osób

60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem

6 osób

405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami

Brownies z bitą śmietaną i owocami

6 osób

50 min

Brzoskwiniowy flan

Brzoskwiniowy flan

6 osób

75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem

Daktylowa pychota z karmelowym sosem

6 osób

80 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem

4 osób

17 min