Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
15 min
10 - 12 ugotowanych i osuszonych płatów lasagne
50 g prażonych orzeszków pinii
1 - 2 łyżki posiekanej mięty, np. pieprzowej
sól i piment d'espelette lub zwykły pieprz
1. etap
zrobione
Do miski wrzuć starte cukinie, orzeszki, ricottę, skórkę z cytryny, mięte, przyprawy i oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Nałóż farsz na płaty cukinii i zroluj je. Możesz płaty przekroić na pół.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Poukładaj zrolowane lasagne w naczyniu do zapiekania, posyp tartym parmezanem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 15 minut.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Domowe chipsy
1 osoba
13 min
Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min
Tarta z pomidorami
4 osób
90 min
Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min
Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min
Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min
Domowe frytki
1 osoba
35 min
Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min
A może coś zupełnie innego?
Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min
Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min
Crumble z czerwonymi owocami i octem balsamicznym
4 osób
40 min
Tiramisu z kajmakiem i mango
6 osób
140 min
Egzotyczne owoce z grilla
4 osób
16 min
Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min
Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min
Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
4 osób
70 min
Papryka zapiekana z serem feta
4 osób
45 min
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min
Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min