
Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
15 min
10 - 12 ugotowanych i osuszonych płatów lasagne
50 g prażonych orzeszków pinii
1 - 2 łyżki posiekanej mięty, np. pieprzowej
sól i piment d'espelette lub zwykły pieprz
1. etap
zrobione
Do miski wrzuć starte cukinie, orzeszki, ricottę, skórkę z cytryny, mięte, przyprawy i oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Nałóż farsz na płaty cukinii i zroluj je. Możesz płaty przekroić na pół.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Poukładaj zrolowane lasagne w naczyniu do zapiekania, posyp tartym parmezanem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 15 minut.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min
A może coś zupełnie innego?

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Tiramisu z kajmakiem i mango
6 osób
140 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min

Tajine z kurczaka z cytryną i czarnymi oliwkami
6 osób
105 min

Tarta flanowa ze śliwkami
4 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min