Szakszuka na śniadanie i nie tylko
danie dla 1 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
Na roztopiony tłuszcz wrzuć czosnek, dodaj trochę papryki zielonej, trochę czerwonej, oraz pomidora.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Podsmaż chwilę (1-2 min.), a następnie dodaj jajko.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Możesz pozostawić jajko w postaci jajka sadzonego lub wymieszaj, tak aby powstał rodzaj warzywnej jajecznicy. Poczekaj, aż białko się zetnie.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Posyp natką pietruszki i odrobiną ostrej lub łagodnej papryki.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Podawaj!
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Domowe chipsy
1 osoba
13 min
Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min
Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min
Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min
Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min
Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min
Tarta z pomidorami
4 osób
90 min
Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min
A może coś zupełnie innego?
Kurczak pieczony z ananasem i koprem włoskim
6 osób
80 min
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min
Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min
Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min
Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min
Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min
Crumble z czerwonymi owocami i octem balsamicznym
4 osób
40 min
Tiramisu z kajmakiem i mango
6 osób
140 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
Pucharki z serkiem waniliowym z kiwi i bazylią
4 osób
20 min
Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min
Faszerowane warzywa
4 osób
70 min