
Szakszuka na śniadanie i nie tylko
danie dla 1 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
Na roztopiony tłuszcz wrzuć czosnek, dodaj trochę papryki zielonej, trochę czerwonej, oraz pomidora.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Podsmaż chwilę (1-2 min.), a następnie dodaj jajko.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Możesz pozostawić jajko w postaci jajka sadzonego lub wymieszaj, tak aby powstał rodzaj warzywnej jajecznicy. Poczekaj, aż białko się zetnie.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Posyp natką pietruszki i odrobiną ostrej lub łagodnej papryki.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Podawaj!
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min
A może coś zupełnie innego?

Zapiekanka z ziemniaków z serem kozim i tymiankiem
6 osób
70 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min

Tarta prowansalska
4 osób
60 min

Tajine z kurczaka z cytryną i czarnymi oliwkami
6 osób
105 min

Papryka zapiekana z serem feta
4 osób
45 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min

Tarta flanowa ze śliwkami
4 osób
50 min

Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
4 osób
25 min

Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min