Szakszuka na śniadanie i nie tylko
danie dla 1 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
Na roztopiony tłuszcz wrzuć czosnek, dodaj trochę papryki zielonej, trochę czerwonej, oraz pomidora.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Podsmaż chwilę (1-2 min.), a następnie dodaj jajko.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Możesz pozostawić jajko w postaci jajka sadzonego lub wymieszaj, tak aby powstał rodzaj warzywnej jajecznicy. Poczekaj, aż białko się zetnie.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Posyp natką pietruszki i odrobiną ostrej lub łagodnej papryki.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Podawaj!
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Domowe chipsy
1 osoba
13 min
Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min
Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min
Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min
Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min
Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min
Tarta z pomidorami
4 osób
90 min
Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min
A może coś zupełnie innego?
Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min
Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min
Chili con carne
4 osób
50 min
Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min
Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min
Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min
Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min
Faszerowane warzywa
4 osób
70 min
Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
4 osób
25 min
Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min
Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min
Papryka zapiekana z serem feta
4 osób
45 min