Szakszuka na śniadanie i nie tylko
danie dla 1 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
Na roztopiony tłuszcz wrzuć czosnek, dodaj trochę papryki zielonej, trochę czerwonej, oraz pomidora.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Podsmaż chwilę (1-2 min.), a następnie dodaj jajko.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Możesz pozostawić jajko w postaci jajka sadzonego lub wymieszaj, tak aby powstał rodzaj warzywnej jajecznicy. Poczekaj, aż białko się zetnie.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Posyp natką pietruszki i odrobiną ostrej lub łagodnej papryki.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Podawaj!
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Domowe chipsy
1 osoba
13 min
Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min
Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min
Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min
Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min
Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min
Tarta z pomidorami
4 osób
90 min
Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min
A może coś zupełnie innego?
Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min
Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min
Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min
Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min
Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
4 osób
23 min
Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min
Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min
Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min