1. etap

zrobione

Wymieszaj wszystkie składniki na marynatę i włóż do niej kurczaka. Odstaw do lodówki na minimum pól godziny.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

W tym czasie przygotuj sałatkę - wymieszaj wszystkie składniki.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Rozgrzej grilla do 200°C.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Zamarynowanego kurczaka powbijaj na szpikulce i grilluj z każdej strony ok. 2 - 3 minuty. Możesz kurczaka podlewać marynatą w trakcie grillowania.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Gotowe szaszłyki układaj na talerzu razem z sałatką. Możesz delikatnie szaszłyki skropić pozostałą marynatą i posypać posiekanymi orzechami brazylijskimi.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków

6 osób

45 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej

4 osób

50 min

faszerowane warzywa

Faszerowane warzywa

4 osób

70 min

lasagne rolowana

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami

4 osób

35 min

mule

Mule po marynarsku

2 osoby

46 min

panierowane-eskalopki-z-indyka-z-ziemniaczanym-puree

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów

4 osób

20 min

Karp po laotansku

Karp po laotańsku

4 osób

45 min

Grillowane żeberka z kukurydzą

Grillowane żeberka z kukurydzą

4 osób

55 min