
Faszerowane warzywa
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
50 min
1. etap
zrobione
Z ugotowanych cebul, pomidora i z cukinii wydrąż środek i drobno posiekaj, wrzuć do miski.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Do miski dodaj mięso, odsączony chleb, boczek, posiekane zioła, pistacje, przyprawy i łyżkę oleju.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Wszystko wymieszaj i nadziej warzywa farszem.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Z góry posyp żółtym serem, skrop oliwą, posól i popieprz. Wstaw do piekarnika, nagrzanego do 180°C.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min

Karp po laotańsku
4 osób
45 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min
A może coś zupełnie innego?

Pucharki z serkiem waniliowym z kiwi i bazylią
4 osób
20 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min

Egzotyczne owoce z grilla
4 osób
16 min

Grillowane szaszłyki z kurczaka
4 osób
46 min

Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min

Chili con carne
4 osób
50 min

Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min