
Faszerowane warzywa
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
50 min
1. etap
zrobione
Z ugotowanych cebul, pomidora i z cukinii wydrąż środek i drobno posiekaj, wrzuć do miski.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Do miski dodaj mięso, odsączony chleb, boczek, posiekane zioła, pistacje, przyprawy i łyżkę oleju.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Wszystko wymieszaj i nadziej warzywa farszem.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Z góry posyp żółtym serem, skrop oliwą, posól i popieprz. Wstaw do piekarnika, nagrzanego do 180°C.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min

Karp po laotańsku
4 osób
45 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min
A może coś zupełnie innego?

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min

Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min

Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min