
Faszerowane warzywa
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
50 min
1. etap
zrobione
Z ugotowanych cebul, pomidora i z cukinii wydrąż środek i drobno posiekaj, wrzuć do miski.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Do miski dodaj mięso, odsączony chleb, boczek, posiekane zioła, pistacje, przyprawy i łyżkę oleju.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Wszystko wymieszaj i nadziej warzywa farszem.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Z góry posyp żółtym serem, skrop oliwą, posól i popieprz. Wstaw do piekarnika, nagrzanego do 180°C.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min

Karp po laotańsku
4 osób
45 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min
A może coś zupełnie innego?

Chrupiące klopsiki z kurczaka z pikantnym sosem
4 osób
30 min

Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min

Szaszłyki z piersi kurczaka z sosem cytrynowo-kaparowym i czerwonym pieprzem
1 osoba
70 min

Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Tajine, czyli gulasz z jagnięciny, podawany z kaszą
3 osoby
105 min

Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min