
Mule po marynarsku
danie dla 2 osób
czas przygotowania
40 min
czas
przyrządzenia
6 min
1. etap
zrobione
Oczyść mule, zeskrob z nich wszystkie narośla i wypłucz pod bieżącą, zimną wodą.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Do sporego garnka wlej odrobinę tłuszczu, gdy będzie gorący wrzuć cebulę, podsmaż przez chwilkę, a następnie wrzuć czosnek i poczekaj aż wszystko się zeszkli.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Dodaj bouquet garni na minutkę, a następnie wlej wino i doprowadź do wrzenia.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Do garnka wrzuć mule, przykryj przykrywka i gotuj 5 - 6 minut, od czasu do czasu możesz lekko potrząsnąć garnkiem, aby aromat wina i ziół równomiernie się rozłożył.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Na koniec posyp mule pietruszką.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Karp po laotańsku
4 osób
45 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
A może coś zupełnie innego?

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min

Tajine, czyli gulasz z jagnięciny, podawany z kaszą
3 osoby
105 min

Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
4 osób
70 min

Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min

Tarta flanowa ze śliwkami
4 osób
50 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min

Tarta z suszonymi pomidorami
6 osób
45 min

Tiramisu z kajmakiem i mango
6 osób
140 min