
Omlet chiński
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
W osobnych naczyniach namocz w ciepłej wodzie grzyby mun i makaron ryżowy.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Mięso obsmaż bez tłuszczu i odłóż.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Grzyby mun i makaron odsącz, a następnie pokrój na dość grube kawałki.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jajka wybij do miski i roztrzep na omlet. Dorzuć do nich grzyby, makaron, cebulę, mięso, sos rybny i dobrze wymieszaj. Na gorącej patelni z niewielką ilością tłuszczu usmaż małe omlety, 3 minuty z jednej strony, 2 z drugiej. Ewentualnie możesz usmażyć jeden duży omlet, a następnie pokroić go na 4 części.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Do sosu słodko-kwaśnego dodaj posiekany ząbek czosnku i podgrzej go na wolnym ogniu.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Omlety podawaj natychmiast po usmażeniu w towarzystwie sosu.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min

Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min

Jajka po meksykańsku
4 osób
65 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min
A może coś zupełnie innego?

Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min

Szaszłyki z piersi kurczaka z sosem cytrynowo-kaparowym i czerwonym pieprzem
1 osoba
70 min

Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min

Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min

Pilaw z quinoa z rybą
4 osób
65 min

Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min