
1. etap
zrobione
Pokrój owoce w grube plastry.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Rozgrzej grill do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Połóż ananasa i melona bezpośrednio na grillu, a mango na płytce do grillowania.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Po 2 - 3 minutach obróć owoce na drugą stronę i posyp je cukrem. Poczekaj, aż cukier zacznie się karmelizować.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wyłóż owoce na talerz. Gotowe owoce posyp delikatnie solą i mielonym chilli.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?

Egzotyczne owoce z grilla
4 osób
16 min

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Jajka po meksykańsku
4 osób
65 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Omlet chiński
4 osób
25 min