1. etap
zrobione
Pokrój owoce w grube plastry.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Rozgrzej grill do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Połóż ananasa i melona bezpośrednio na grillu, a mango na płytce do grillowania.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Po 2 - 3 minutach obróć owoce na drugą stronę i posyp je cukrem. Poczekaj, aż cukier zacznie się karmelizować.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wyłóż owoce na talerz. Gotowe owoce posyp delikatnie solą i mielonym chilli.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min
Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min
Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min
Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?
Tarta z pomidorami
4 osób
90 min
Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min
Egzotyczne owoce z grilla
4 osób
16 min
Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min
Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min
Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min
Faszerowane warzywa
4 osób
70 min
Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min
Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min
Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min
Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min
Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min