Egzotyczne owoce z grilla
Egzotyczne owoce z grilla

Egzotyczne owoce z grilla

danie dla 4 osób

czas przygotowania
10 min

czas przyrządzenia
6 min

1. etap

zrobione

Pokrój owoce w grube plastry.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Rozgrzej grill do 200°C.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Połóż ananasa i melona bezpośrednio na grillu, a mango na płytce do grillowania.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Po 2 - 3 minutach obróć owoce na drugą stronę i posyp je cukrem. Poczekaj, aż cukier zacznie się karmelizować.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Wyłóż owoce na talerz. Gotowe owoce posyp delikatnie solą i mielonym chilli.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach

2 osoby

25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym

4 osób

16 min

tartaletki

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami

4 osób

60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem

6 osób

405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami

Brownies z bitą śmietaną i owocami

6 osób

50 min

Karaibski deser bananowy

Karaibski deser bananowy

4 osób

15 min

Brzoskwiniowy flan

Brzoskwiniowy flan

6 osób

75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem

Daktylowa pychota z karmelowym sosem

6 osób

80 min