
Clafoutis z marchewką i rodzynkami
danie dla 4 osób
czas przygotowania
40 min
czas
przyrządzenia
60 min
1. etap
zrobione
Przez 10 minut gotuj marchewkę w posolonej wodzie.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Następnie odcedź ją i wrzuć na 2 minuty na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością tłuszczu, razem z posiekanym czosnkiem i szczyptą kminku.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W okrągłej foremce wysmarowanej masłem, ułóż na dnie marchewkę, rodzynki i połowę pistacji.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Ubij jajka z serem, mąką, mlekiem i szczyptą gałki muszkatołowej.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Posól, popieprz i wlej do foremki.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Posyp resztą pistacji i piecz 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?

Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min

Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min

Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min

Tarta prowansalska
4 osób
60 min

Zapiekanka z ziemniaków z serem kozim i tymiankiem
6 osób
70 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min

Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
4 osób
70 min

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min

Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min

Jajka po meksykańsku
4 osób
65 min

Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min