
Zupa warzywna z dorszem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
25 min
czas
przyrządzenia
30 min
1. etap
zrobione
Oczyść i obierz selera, białą rzodkiew, ziemniaki, marchewkę i cebulę. Pokrój je w kostkę.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
W rondlu rozgrzej tłuszcz i wsyp pokrojone warzywa i różyczki brokułów. Często mieszając, podsmaż je przez 10 minut, by odparowały wodę i zmiękły.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Następnie wlej bulion i powoli doprowadź do zagotowania. Gotuj 5 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Dodaj śmietanę i pokrojonego na kawałki dorsza. Dopraw pieprzem i gotuj jeszcze przez 10-15 minut.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Zupę podawaj gorącą, posypaną papryką i natką pietruszki.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min
A może coś zupełnie innego?

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Tarta z suszonymi pomidorami
6 osób
45 min

Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min

Jajka po meksykańsku
4 osób
65 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Faszerowane warzywa
4 osób
70 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min