Pucharki z serkiem waniliowym z kiwi i bazylią
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
1. etap
zrobione
Zmiksuj kiwi z sokiem z limonki, łyżką cukru i bazylią, by otrzymać mus.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Odstaw go do lodówki.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
W kamionkowej formie wymieszaj biały ser z dwiema łyżkami cukru pudru, mielonymi migdałami i syropem klonowym.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Następnie ubijaj energicznie trzepaczką, aż masa stanie się gładka i mazista. Wstaw ją do lodówki.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Do pucharków lub szklanek wlej najpierw masę z ubitego sera, na nią zaś warstwę musu z kiwi.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Podawaj dobrze schłodzone.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min
Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min
Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min
Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?
Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min
Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min
Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min
Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min
Domowe frytki
1 osoba
35 min
Tarta prowansalska
4 osób
60 min
Faszerowane warzywa
4 osób
70 min
Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min
Kurczak pieczony z ananasem i koprem włoskim
6 osób
80 min
Papryka zapiekana z serem feta
4 osób
45 min
Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min