
Sałatka tajska z grillowanym łososiem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
6 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej grill do ok. 200°C.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Posmaruj łososia oliwą, popieprz i posól. Grilluj go z obu stron ok 2-3 minuty.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Do sałatki dodaj zioła i winegret. Wszystko wymieszaj, a następnie na sałatce poukładaj płaty zgrillowanego łososia wraz z chrupiącą skórką.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Na koniec, sałatkę posyp orzeszkami i udekoruj ziołami.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?

Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
4 osób
45 min

Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
4 osób
25 min

Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min