Sałatka tajska z grillowanym łososiem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
6 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej grill do ok. 200°C.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Posmaruj łososia oliwą, popieprz i posól. Grilluj go z obu stron ok 2-3 minuty.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Do sałatki dodaj zioła i winegret. Wszystko wymieszaj, a następnie na sałatce poukładaj płaty zgrillowanego łososia wraz z chrupiącą skórką.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Na koniec, sałatkę posyp orzeszkami i udekoruj ziołami.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min
Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min
Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min
Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min
Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min
Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min
Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?
Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min
Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
Faszerowane warzywa
4 osób
70 min
Tarta prowansalska
4 osób
60 min
Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min
Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min
Tiramisu z kajmakiem i mango
6 osób
140 min
Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min
Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min
Grillowane szaszłyki z kurczaka
4 osób
46 min
Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min