
Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
3 min
1. etap
zrobione
Do płaskiego naczynia wyciśnij sok z limonek i dodaj startą skórkę, następnie imbir, miód i miętę.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Wszystko wymieszaj i do takiej marynaty włóż pomidory, odstaw na 15 minut.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Grilluj pomidory tylko z jednej strony, ok. 3 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Na talerzu połóż pomidory, gałkę sorbetu, posyp kandyzowanym imbirem.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Udekoruj listkiem mięty i paroma jadalnym kwiatkami, np. bratkami. Skrop odrobiną marynaty.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?

Omlet chiński
4 osób
25 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min

Grillowane szaszłyki z kurczaka
4 osób
46 min

Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
4 osób
25 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min