
Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
3 min
1. etap
zrobione
Do płaskiego naczynia wyciśnij sok z limonek i dodaj startą skórkę, następnie imbir, miód i miętę.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Wszystko wymieszaj i do takiej marynaty włóż pomidory, odstaw na 15 minut.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Grilluj pomidory tylko z jednej strony, ok. 3 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Na talerzu połóż pomidory, gałkę sorbetu, posyp kandyzowanym imbirem.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Udekoruj listkiem mięty i paroma jadalnym kwiatkami, np. bratkami. Skrop odrobiną marynaty.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?

Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min

Crumble z czerwonymi owocami i octem balsamicznym
4 osób
40 min

Tarta flanowa ze śliwkami
4 osób
50 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min

Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min