
Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
15 min
1. etap
zrobione
W dużym garnku zagotuj bulion.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Gdy będzie wrzący, wsyp do niego penne i ugotuj je al dente, a następnie odcedź.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Kapary z ziołami prowansalskimi wrzuć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Po chwili dodaj makaron, następnie ogórki, fetę i jajka.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Odstaw z ognia.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Wsyp koperek, ikrę, popieprz, posól i niezwłocznie podawaj, inaczej ikra popęka pod wpływem ciepła.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min

Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min
A może coś zupełnie innego?

Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min

Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min

Tajine, czyli gulasz z jagnięciny, podawany z kaszą
3 osoby
105 min

Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min

Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min

Zapiekanka z ziemniaków z serem kozim i tymiankiem
6 osób
70 min

Quinoa z grilowanym bakłażanem
4 osób
50 min