
Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
15 min
1. etap
zrobione
W dużym garnku zagotuj bulion.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Gdy będzie wrzący, wsyp do niego penne i ugotuj je al dente, a następnie odcedź.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Kapary z ziołami prowansalskimi wrzuć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Po chwili dodaj makaron, następnie ogórki, fetę i jajka.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Odstaw z ognia.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Wsyp koperek, ikrę, popieprz, posól i niezwłocznie podawaj, inaczej ikra popęka pod wpływem ciepła.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min

Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min
A może coś zupełnie innego?

Jajka po meksykańsku
4 osób
65 min

Karp po laotańsku
4 osób
45 min

Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min

Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min

Tajine z kurczaka z cytryną i czarnymi oliwkami
6 osób
105 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min

Crumble z czerwonymi owocami i octem balsamicznym
4 osób
40 min