
Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
15 min
1. etap
zrobione
W dużym garnku zagotuj bulion.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Gdy będzie wrzący, wsyp do niego penne i ugotuj je al dente, a następnie odcedź.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Kapary z ziołami prowansalskimi wrzuć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Po chwili dodaj makaron, następnie ogórki, fetę i jajka.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Odstaw z ognia.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Wsyp koperek, ikrę, popieprz, posól i niezwłocznie podawaj, inaczej ikra popęka pod wpływem ciepła.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min

Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min
A może coś zupełnie innego?

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Chrupiące klopsiki z kurczaka z pikantnym sosem
4 osób
30 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Papryka zapiekana z serem feta
4 osób
45 min

Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min

Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min

Crumble z czerwonymi owocami i octem balsamicznym
4 osób
40 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min