Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
danie dla 4 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
Na dużej rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu obsmaż przez dwie minuty czerwona paprykę, a następnie przełóż ją na talerz.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Mięso z indyka posól, popieprz i usmaż na tej samej patelni, po dwie minuty z każdej strony.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Wlej mleko kokosowe i wymieszaj. Dorzuć kurkumę i pieprz cayenne. Podgrzewaj jeszcze około 4 minuty. Następnie dodaj paprykę, świeże zioła, sól i pieprz i wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Podawaj od razu, z ryżem lub kawałkiem chleba.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min
Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min
Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min
Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min
Grillowane szaszłyki z kurczaka
4 osób
46 min
Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min
A może coś zupełnie innego?
Tiramisu z kajmakiem i mango
6 osób
140 min
Tajine, czyli gulasz z jagnięciny, podawany z kaszą
3 osoby
105 min
Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min
Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min
Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min
Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min
Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min
Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min
Tarta prowansalska
4 osób
60 min
Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min
Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min
Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min