Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
50 min
1. etap
zrobione
W rondlu zagotuj mleko kokosowe z pastą curry i czosnkiem.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Następnie gotuj je na delikatnym ogniu przez 5 minut.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Dodaj koncentrat pomidorowy, sok z limonki, sos rybny, ostrą papryczkę, kurkumę i szczyptę soli.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Gdy sos nabierze odpowiedniej konsystencji, wrzucaj stopniowo kawałki wieprzowiny, a następnie gotuj przez 10 minut, mieszając cały czas.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Podawaj z białym ryżem, na przykład jaśminowym. Posyp posiekaną kolendrą.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min
Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min
Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min
Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min
Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min
Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min
Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min
A może coś zupełnie innego?
Zapiekanka z ziemniaków z serem kozim i tymiankiem
6 osób
70 min
Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min
Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min
Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min
Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min
Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min
Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min
Tarta prowansalska
4 osób
60 min
Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min
Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min
Domowe frytki
1 osoba
35 min