Japońska tempura z kwiatów cukinii
Japońska tempura z kwiatów cukinii

Japońska tempura z kwiatów cukinii

danie dla 2 osób

czas przygotowania
15 min

czas przyrządzenia
3 min

1. etap

zrobione

Do miski wsyp mąkę, dodaj żółtko i szczyptę soli. Powoli wlewaj wodę i mieszaj ciasto pałeczkami, do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Zanurz warzywa w cieście i smaż w gorącym oleju (160-180°C) ok. 2 - 3 minuty.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Wyjmij i połóż na chwilę na ręczniku papierowym, lub na kratce aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Do gorącego tłuszczu na chwilę wrzuć natkę pietruszki, odsącz z tłuszczu, posól i udekoruj nią tempurę.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Podawaj z sosem słodko-kwaśnym.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Domowe chipsy

Domowe chipsy

1 osoba

13 min

lasagne rolowana

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami

4 osób

35 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem

3 osoby

25 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone.

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone

4 osób

30 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami

4 osób

135 min

Tarta z pomidorami

Tarta z pomidorami

4 osób

90 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą

4 osób

60 min

Przepis video - Szakszuka na śniadanie i nie tylko

Szakszuka na śniadanie i nie tylko

1 osoba

20 min