
Japońska tempura z kwiatów cukinii
danie dla 2 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
3 min
1. etap
zrobione
Do miski wsyp mąkę, dodaj żółtko i szczyptę soli. Powoli wlewaj wodę i mieszaj ciasto pałeczkami, do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Zanurz warzywa w cieście i smaż w gorącym oleju (160-180°C) ok. 2 - 3 minuty.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Wyjmij i połóż na chwilę na ręczniku papierowym, lub na kratce aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Do gorącego tłuszczu na chwilę wrzuć natkę pietruszki, odsącz z tłuszczu, posól i udekoruj nią tempurę.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Podawaj z sosem słodko-kwaśnym.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min
A może coś zupełnie innego?

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min

Pilaw z quinoa z rybą
4 osób
65 min

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min

Quinoa z grilowanym bakłażanem
4 osób
50 min