
Japońska tempura z kwiatów cukinii
danie dla 2 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
3 min
1. etap
zrobione
Do miski wsyp mąkę, dodaj żółtko i szczyptę soli. Powoli wlewaj wodę i mieszaj ciasto pałeczkami, do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Zanurz warzywa w cieście i smaż w gorącym oleju (160-180°C) ok. 2 - 3 minuty.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Wyjmij i połóż na chwilę na ręczniku papierowym, lub na kratce aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Do gorącego tłuszczu na chwilę wrzuć natkę pietruszki, odsącz z tłuszczu, posól i udekoruj nią tempurę.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Podawaj z sosem słodko-kwaśnym.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min
A może coś zupełnie innego?

Chrupiące klopsiki z kurczaka z pikantnym sosem
4 osób
30 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min

Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min

Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
4 osób
70 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min

Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min

Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Tarta prowansalska
4 osób
60 min