
1. etap
zrobione
Pokrój owoce w grube plastry.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Rozgrzej grill do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Połóż ananasa i melona bezpośrednio na grillu, a mango na płytce do grillowania.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Po 2 - 3 minutach obróć owoce na drugą stronę i posyp je cukrem. Poczekaj, aż cukier zacznie się karmelizować.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wyłóż owoce na talerz. Gotowe owoce posyp delikatnie solą i mielonym chilli.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?

Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
4 osób
23 min

Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
4 osób
70 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
4 osób
45 min

Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Kurczak pieczony z ananasem i koprem włoskim
6 osób
80 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min