
1. etap
zrobione
Pokrój owoce w grube plastry.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Rozgrzej grill do 200°C.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Połóż ananasa i melona bezpośrednio na grillu, a mango na płytce do grillowania.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Po 2 - 3 minutach obróć owoce na drugą stronę i posyp je cukrem. Poczekaj, aż cukier zacznie się karmelizować.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wyłóż owoce na talerz. Gotowe owoce posyp delikatnie solą i mielonym chilli.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min

Quinoa z grilowanym bakłażanem
4 osób
50 min

Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min

Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min

Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min

Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Tarta flanowa ze śliwkami
4 osób
50 min

Grillowane szaszłyki z kurczaka
4 osób
46 min

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min