
Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
30 min
1. etap
zrobione
Pokrój mięso w cienkie plastry.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
W woku rozgrzej tłuszcz. Dodaj czerwoną pastę curry. Zamieszaj. Wlej trochę mleczka kokosowego. Gotuj, aż zredukujesz objętość o połowę.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Następnie wrzuć plastry wołowiny i smaż 3 minuty.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Wlej pozostałe mleczko kokosowe i gotuj, aż mięso stanie sie miękkie.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Dodaj cukier oraz sos nuoc mam i jeszcze przez kilka minut podgrzewaj na wolnym ogniu.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Tuż przed podaniem wrzuć listek kaffiru i oprósz posiekaną kolendrą.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Podawaj z ryżem jaśminowym.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Faszerowane warzywa
4 osób
70 min

Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min

Chili con carne
4 osób
50 min

Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?

Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min

Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min

Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min

Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min

Krem z krówek z chrupiącą bitą śmietaną
4 osób
20 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min

Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min