
Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
danie dla 4 osób
czas przygotowania
25 min
czas
przyrządzenia
15 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej piekarnik do 200 C.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Ser feta rozgnieć widelcem w misce.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Zmiksuj krótko w kielichu miksera orzechy, oliwki, pomidory, bazylię i oliwę z oliwek. Uzyskaną masę połącz następnie z rozgniecionym serem. Wymieszaj dokładnie i przełóż na talerz.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jeśli filety są grube, przekrój je na pół. Oprósz solą i pieprzem z obu stron.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Każdy kawałek obtocz w masie serowej i ułóż w naczyniu do zapiekania.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Posyp świeżo rozgniecionym w moździerzu czerwonym pieprzem i wstaw do piekarnika na 10 minut.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Ugotowany biały ryż lub komosa będą doskonałym dodatkiem do tego dania.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Karp po laotańsku
4 osób
45 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
A może coś zupełnie innego?

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
4 osób
23 min

Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Małże Św. Jakuba (Przegrzebki) z karmelizowanym grejpfrutem
4 osób
25 min

Tiramisu z kajmakiem i mango
6 osób
140 min

Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min

Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min

Omlet chiński
4 osób
25 min

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min