
Sałatka tajska z grillowanym łososiem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
6 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej grill do ok. 200°C.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Posmaruj łososia oliwą, popieprz i posól. Grilluj go z obu stron ok 2-3 minuty.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Do sałatki dodaj zioła i winegret. Wszystko wymieszaj, a następnie na sałatce poukładaj płaty zgrillowanego łososia wraz z chrupiącą skórką.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Na koniec, sałatkę posyp orzeszkami i udekoruj ziołami.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?

Bigos z sandaczem i glazurowanymi szalotkami
4 osób
54 min

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min

Pucharki z serkiem waniliowym z kiwi i bazylią
4 osób
20 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Pilaw z quinoa z rybą
4 osób
65 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min

Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min

Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min