
Dyniowy krem z łososiem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
30 min
1. etap
zrobione
Przygotuj i podgrzej bulion.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Rozgrzej w rondlu odrobinę tłuszczu i zeszklij cebulę.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Następnie dorzuć marchewkę i dynię.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Podgrzewaj przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu, po czym zalej bulionem.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Gotuj, aż warzywa zmiękną.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
W tym czasie podpiecz wędzonego łososia na rozgrzanej patelni z tłuszczem.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Zupę zmiksuj, zabiel śmietaną, posól, popieprz i dopraw gałką muszkatołową.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Podawaj z paskami łososia, posypawszy koperkiem.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min

Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min
A może coś zupełnie innego?

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min

Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min

Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Tarta prowansalska
4 osób
60 min

Zapiekanka z ziemniaków z serem kozim i tymiankiem
6 osób
70 min

Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min