Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
danie dla 4 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
Na dużej rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu obsmaż przez dwie minuty czerwona paprykę, a następnie przełóż ją na talerz.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Mięso z indyka posól, popieprz i usmaż na tej samej patelni, po dwie minuty z każdej strony.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Wlej mleko kokosowe i wymieszaj. Dorzuć kurkumę i pieprz cayenne. Podgrzewaj jeszcze około 4 minuty. Następnie dodaj paprykę, świeże zioła, sól i pieprz i wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Podawaj od razu, z ryżem lub kawałkiem chleba.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min
Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min
Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min
Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min
Grillowane szaszłyki z kurczaka
4 osób
46 min
Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min
A może coś zupełnie innego?
Chili con carne
4 osób
50 min
Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
4 osób
45 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
4 osób
25 min
Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min
Omlet chiński
4 osób
25 min
Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min
Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min
Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min
Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min
Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min