
Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
danie dla 4 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
Na dużej rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu obsmaż przez dwie minuty czerwona paprykę, a następnie przełóż ją na talerz.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Mięso z indyka posól, popieprz i usmaż na tej samej patelni, po dwie minuty z każdej strony.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Wlej mleko kokosowe i wymieszaj. Dorzuć kurkumę i pieprz cayenne. Podgrzewaj jeszcze około 4 minuty. Następnie dodaj paprykę, świeże zioła, sól i pieprz i wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Podawaj od razu, z ryżem lub kawałkiem chleba.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min

Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min

Grillowane szaszłyki z kurczaka
4 osób
46 min

Perliczka w cydrze z zapiekanką z kalafiora i cebuli
4 osób
60 min
A może coś zupełnie innego?

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min

Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min

Tarta flanowa ze śliwkami
4 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min