
Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
danie dla 2 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
30 min
1. etap
zrobione
Skórę na piersiach z gęsi natnij delikatnie w kratkę, aby ładnie wyglądała po grillowaniu.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Posól mięso i oprósz pieprzem.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Połóż na grillu najpierw stroną ze skórą i opiekaj przez 3 minuty. Obróć piersi i grilluj kolejne 3 minuty.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Odstaw na chwilę, by odpoczęły, a potem pokrój je ukośnie w plastry.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Zajmij się przygotowaniem sałatki.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Przekrój na pół strączki fasolki.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Zagotuj i posól wodę, a gdy będzie wrzeć, wrzuć do niej najpierw fasolkę i gotuj ją przez 8 minut, po czym zahartuj w wodzie z lodem.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Podobnie ugotuj groszek cukrowy i również przełóż go następnie do wody z lodem.
zaznacz jako zrobione
9. etap
zrobione
Po wystygnięciu osusz warzywa na papierowym ręczniku i wrzuć do miski.
zaznacz jako zrobione
10. etap
zrobione
Dodaj pieczarki i lekko wymieszaj wszystko.
zaznacz jako zrobione
11. etap
zrobione
Przygotuj vinaigrette, mieszając olej arachidowy, olej z orzechów włoskich i ocet winny.
zaznacz jako zrobione
12. etap
zrobione
Dopraw go sola. ¾ otrzymanego sosu wlej do miski i wymieszaj ponownie składniki sałatki, a następnie przełóż ją na talerz.
zaznacz jako zrobione
13. etap
zrobione
Dodaj pomidorki, liście sałaty i skrop resztą sosu.
zaznacz jako zrobione
14. etap
zrobione
Plastry piersi gęsich ułóż na sałatce.
zaznacz jako zrobione
15. etap
zrobione
Udekoruj wszystko orzechami piniowymi, szczypiorkiem i szczyptą wędzonej papryki.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Faszerowane warzywa
4 osób
70 min

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min
A może coś zupełnie innego?

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Grillowane szaszłyki z kurczaka
4 osób
46 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min

Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min

Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min

Tiramisu z kajmakiem i mango
6 osób
140 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min