
Karaibski deser bananowy
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
1. etap
zrobione
Na patelni rozpuść masło, a następnie wsyp cukier trzcinowy.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Gdy cukier zacznie się karmelizować, dodaj banany i zrumień je na brązowo z obu stron.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Oprósz cynamonem.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Wlej rum oraz likier bananowy i podpal.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Poczekaj, aż płomień zgaśnie.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Banany serwuj z kulką lodów lub z bitą śmietaną, udekorowane wiórkami kokosowymi lub pistacjami.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min
A może coś zupełnie innego?

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min

Tarta flanowa ze śliwkami
4 osób
50 min

Krem z krówek z chrupiącą bitą śmietaną
4 osób
20 min

Tajine, czyli gulasz z jagnięciny, podawany z kaszą
3 osoby
105 min

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min