
Omlet chiński
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
W osobnych naczyniach namocz w ciepłej wodzie grzyby mun i makaron ryżowy.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Mięso obsmaż bez tłuszczu i odłóż.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Grzyby mun i makaron odsącz, a następnie pokrój na dość grube kawałki.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Jajka wybij do miski i roztrzep na omlet. Dorzuć do nich grzyby, makaron, cebulę, mięso, sos rybny i dobrze wymieszaj. Na gorącej patelni z niewielką ilością tłuszczu usmaż małe omlety, 3 minuty z jednej strony, 2 z drugiej. Ewentualnie możesz usmażyć jeden duży omlet, a następnie pokroić go na 4 części.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Do sosu słodko-kwaśnego dodaj posiekany ząbek czosnku i podgrzej go na wolnym ogniu.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Omlety podawaj natychmiast po usmażeniu w towarzystwie sosu.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min

Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min

Jajka po meksykańsku
4 osób
65 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min
A może coś zupełnie innego?

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min

Krem z krówek z chrupiącą bitą śmietaną
4 osób
20 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min

Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min

Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min

Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min