Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
50 min
1. etap
zrobione
W rondlu zagotuj mleko kokosowe z pastą curry i czosnkiem.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Następnie gotuj je na delikatnym ogniu przez 5 minut.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Dodaj koncentrat pomidorowy, sok z limonki, sos rybny, ostrą papryczkę, kurkumę i szczyptę soli.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Gdy sos nabierze odpowiedniej konsystencji, wrzucaj stopniowo kawałki wieprzowiny, a następnie gotuj przez 10 minut, mieszając cały czas.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Podawaj z białym ryżem, na przykład jaśminowym. Posyp posiekaną kolendrą.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min
Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min
Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min
Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min
Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min
Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min
Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min
A może coś zupełnie innego?
Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min
Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min
Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min
Faszerowane warzywa
4 osób
70 min
Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min
Mule po marynarsku
2 osoby
46 min
Tarta prowansalska
4 osób
60 min
Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min
Japońska tempura z kwiatów cukinii
2 osoby
18 min
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min
Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min
Tajine z kurczaka z cytryną i czarnymi oliwkami
6 osób
105 min