
Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
50 min
1. etap
zrobione
W rondlu zagotuj mleko kokosowe z pastą curry i czosnkiem.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Następnie gotuj je na delikatnym ogniu przez 5 minut.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Dodaj koncentrat pomidorowy, sok z limonki, sos rybny, ostrą papryczkę, kurkumę i szczyptę soli.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Gdy sos nabierze odpowiedniej konsystencji, wrzucaj stopniowo kawałki wieprzowiny, a następnie gotuj przez 10 minut, mieszając cały czas.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Podawaj z białym ryżem, na przykład jaśminowym. Posyp posiekaną kolendrą.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
4 osób
50 min

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min

Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min
A może coś zupełnie innego?

Kurczak pieczony z ananasem i koprem włoskim
6 osób
80 min

Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min

Dorsz z fetą w aromacie ziół i orzechów
4 osób
40 min

Grillowane szaszłyki z kurczaka
4 osób
46 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Jajka po meksykańsku
4 osób
65 min

Krem z krówek z chrupiącą bitą śmietaną
4 osób
20 min

Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min

Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min

Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min