Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
10 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Zmiksuj oliwki, oliwę i obrany ząbek czosnku. Posól i popieprz.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Kromki chleba skrop oliwą i posmaruj tapenadą, posyp parmezanem i włóż do piekarnika na 10 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Następnie ułóż szynkę parmeńską na złocistych grzankach, przystrój listkami oregano i posyp ziołami prowansalskimi.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Rada: Podawaj od razu, latem np. z sałatą z sosem vinaigrette
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Domowe chipsy
1 osoba
13 min
Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min
Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min
Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min
Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min
Domowe frytki
1 osoba
35 min
Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min
A może coś zupełnie innego?
Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min
Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
4 osób
23 min
Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min
Chili con carne
4 osób
50 min
Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min
Pilaw z quinoa z rybą
4 osób
65 min
Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Tajine z kurczaka z cytryną i czarnymi oliwkami
6 osób
105 min
Domowe chipsy
1 osoba
13 min
Sezamowe i makowe bułeczki maślane
4 osób
85 min