Crumble z czerwonymi owocami i octem balsamicznym
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
20 min
1. etap
zrobione
Owoce oczyść z szypułek i umyj. Wymieszaj je z octem balsamicznym i miętą. Przesyp wszystko do naczynia do zapiekania.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Miękkie masło, mąkę, mielone migdały i cukier wymieszaj w misce. Rozcieraj ciasto palcami tak długo, aż będzie przypominać mokry piasek. Przesyp je wówczas na owoce i wstaw całość do rozgrzanego do 180°C piekarnika na 15-20 minut.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Crumble podawaj jeszcze ciepłe z sorbetem z czerwonych owoców lub z sorbetem z limonki.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min
Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min
Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min
Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min
Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min
Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?
Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min
Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
Faszerowane warzywa
4 osób
70 min
Tarta z pomidorami
4 osób
90 min
Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min
Małże Św. Jakuba (Przegrzebki) z karmelizowanym grejpfrutem
4 osób
25 min
Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min
Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min
Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min
Panierowane eskalopki z indyka z ziemniaczanym purée i sałatką z fasolki i pomidorów
4 osób
20 min
Szaszłyki z piersi kurczaka z sosem cytrynowo-kaparowym i czerwonym pieprzem
1 osoba
70 min