
Czerwone curry wołowe z mlekiem kokosowym po tajsku
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
30 min
1. etap
zrobione
Pokrój mięso w cienkie plastry.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
W woku rozgrzej tłuszcz. Dodaj czerwoną pastę curry. Zamieszaj. Wlej trochę mleczka kokosowego. Gotuj, aż zredukujesz objętość o połowę.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Następnie wrzuć plastry wołowiny i smaż 3 minuty.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Wlej pozostałe mleczko kokosowe i gotuj, aż mięso stanie sie miękkie.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Dodaj cukier oraz sos nuoc mam i jeszcze przez kilka minut podgrzewaj na wolnym ogniu.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Tuż przed podaniem wrzuć listek kaffiru i oprósz posiekaną kolendrą.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Podawaj z ryżem jaśminowym.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Faszerowane warzywa
4 osób
70 min

Klopsiki z cielęciny w lekkim sosie z mieszanką sałat
2 osoby
40 min

Chili con carne
4 osób
50 min

Stek wołowy z pieczarkami, sosem z whisky i prawdziwymi frytkami belgijskimi
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?

Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min

Rumiane kuleczki z dorsza i ziemniaków
6 osób
45 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min

Faszerowane warzywa
4 osób
70 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min

Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Pikantna wieprzowina w mleczku kokosowym
4 osób
70 min