1. etap

zrobione

Pokrojone warzywa i tofu nadziewaj na metalowe szpikulce lub wcześniej namoczone drewniane patyczki.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Wymieszaj wszystkie składniki na marynatę i polej nią szaszłyki. Odstaw na godzinę.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Do moździerza wsyp uprażone orzeszki i skrop je sokiem z limonki. Pomaltretuj je trochę i dodawaj po trochu: czosnek, oliwę, miód, a na koniec dopraw solą i pieprzem.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Szaszłyki grilluj ok. 3 - 4 minuty.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Podawaj z kolendrowym pesto i listkiem mięty do dekoracji.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Domowe chipsy

Domowe chipsy

1 osoba

13 min

lasagne rolowana

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami

4 osób

35 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem

3 osoby

25 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami

4 osób

135 min

Tarta z pomidorami

Tarta z pomidorami

4 osób

90 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą

4 osób

60 min

Przepis video - Szakszuka na śniadanie i nie tylko

Szakszuka na śniadanie i nie tylko

1 osoba

20 min

Przepis video jak zrobić frytki

Domowe frytki

1 osoba

35 min