
Japońska tempura z kwiatów cukinii
danie dla 2 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
3 min
1. etap
zrobione
Do miski wsyp mąkę, dodaj żółtko i szczyptę soli. Powoli wlewaj wodę i mieszaj ciasto pałeczkami, do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Zanurz warzywa w cieście i smaż w gorącym oleju (160-180°C) ok. 2 - 3 minuty.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Wyjmij i połóż na chwilę na ręczniku papierowym, lub na kratce aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Do gorącego tłuszczu na chwilę wrzuć natkę pietruszki, odsącz z tłuszczu, posól i udekoruj nią tempurę.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Podawaj z sosem słodko-kwaśnym.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
4 osób
35 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min
A może coś zupełnie innego?

Bruschetta z szynką parmeńską i tapenadą
4 osób
25 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
4 osób
23 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Placki z quinoa, marchewki i pora
4 osób
65 min

Kaczka faszerowana w sosie kurkowo-pieczarkowym z białą rzodkwią
4 osób
145 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min