Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
danie dla 4 osób
czas przygotowania
5 min
czas
przyrządzenia
25 min
1. etap
zrobione
W garnku podgrzej tłuszcz.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Wrzuć cebulę, czosnek i brokuły.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Podsmaż je przez 5 minut na średnim ogniu, by zmiękły.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Lekko posól i popieprz.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wlej bulion.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Doprowadź do wrzenia, wymieszaj, a następnie gotuj na małym ogniu bez pokrywki przez 25 minut.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Zmiksuj.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Dodaj mascarpone i ponownie zmiksuj przez 30 sekund.
zaznacz jako zrobione
9. etap
zrobione
Zupę krem podaj posypaną pokrojonym łososiem, kiełkami czerwonego buraka i grzankami oraz skropioną kilkoma kroplami oliwy z pestek dyni.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min
Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min
Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min
Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min
Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min
Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min
Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min
Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min
A może coś zupełnie innego?
Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min
Sauté z indyka z mleczkiem kokosowym
4 osób
20 min
Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min
Tarta z pomidorami
4 osób
90 min
Indyjskie curry wieprzowe
4 osób
85 min
Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min
Crumble z czerwonymi owocami i octem balsamicznym
4 osób
40 min
Mus z kiwi i rabarbaru
4 osób
115 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min
Tarta prowansalska
4 osób
60 min
Dorsz z soczewicą i świeżym szpinakiem
4 osób
65 min