
Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
danie dla 4 osób
czas przygotowania
5 min
czas
przyrządzenia
25 min
1. etap
zrobione
W garnku podgrzej tłuszcz.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Wrzuć cebulę, czosnek i brokuły.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Podsmaż je przez 5 minut na średnim ogniu, by zmiękły.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Lekko posól i popieprz.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wlej bulion.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Doprowadź do wrzenia, wymieszaj, a następnie gotuj na małym ogniu bez pokrywki przez 25 minut.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Zmiksuj.
zaznacz jako zrobione
8. etap
zrobione
Dodaj mascarpone i ponownie zmiksuj przez 30 sekund.
zaznacz jako zrobione
9. etap
zrobione
Zupę krem podaj posypaną pokrojonym łososiem, kiełkami czerwonego buraka i grzankami oraz skropioną kilkoma kroplami oliwy z pestek dyni.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Dyniowy krem z łososiem
4 osób
30 min

Zupa rybna Caldeirada
4 osób
40 min

Pierożki z kurczakiem w rosole
4 osób
120 min

Gazpacho z koprem włoskim i prażonymi migdałami
4 osób
135 min

Zupa z jagnięciny z warzywami i miętą
4 osób
165 min

Francuska zupa grochowa
4 osób
70 min

Chłodnik pomidorowy z jogurtem
4 osób
85 min

Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min
A może coś zupełnie innego?

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Sałata z półgęskiem
4 osób
39 min

Quinoa z grilowanym bakłażanem
4 osób
50 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Deser z grillowanych pomidorów z kandyzowanym imbirem
4 osób
23 min

Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min

Zupa krem z brokułów z wędzonym łososiem i mascarpone
4 osób
30 min

Suflet z serem kozim i sałatą z żurawinowym sosem
4 osób
45 min

Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min

Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min