
Rolowana lasagne z cukinią i orzechami
danie dla 4 osób
czas przygotowania
20 min
czas
przyrządzenia
15 min
10 - 12 ugotowanych i osuszonych płatów lasagne
50 g prażonych orzeszków pinii
1 - 2 łyżki posiekanej mięty, np. pieprzowej
sól i piment d'espelette lub zwykły pieprz
1. etap
zrobione
Do miski wrzuć starte cukinie, orzeszki, ricottę, skórkę z cytryny, mięte, przyprawy i oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Nałóż farsz na płaty cukinii i zroluj je. Możesz płaty przekroić na pół.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Poukładaj zrolowane lasagne w naczyniu do zapiekania, posyp tartym parmezanem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 15 minut.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Domowe chipsy
1 osoba
13 min

Marchwiowo-serowe racuszki z kminkiem
3 osoby
25 min

Tarta z pomidorami
4 osób
90 min

Feta, ogórek i zioła ukryte w penne
4 osób
30 min

Galette po libańsku z bakłażanami i kolendrą
4 osób
60 min

Szakszuka na śniadanie i nie tylko
1 osoba
20 min

Domowe frytki
1 osoba
35 min

Szaszłyki wegetariańskie z kolendrowym pesto
4 osób
24 min
A może coś zupełnie innego?

Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min

Małże Św. Jakuba (Przegrzebki) z karmelizowanym grejpfrutem
4 osób
25 min

Papryka zapiekana z serem feta
4 osób
45 min

Grillowane żeberka z kukurydzą
4 osób
55 min

Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min

Pucharki z serkiem waniliowym z kiwi i bazylią
4 osób
20 min

Szaszłyki z piersi kurczaka z sosem cytrynowo-kaparowym i czerwonym pieprzem
1 osoba
70 min

Tarta z suszonymi pomidorami
6 osób
45 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Papryczki jalapenos z niespodzianką
6 osób
30 min

Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min