
Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
30 min
1. etap
zrobione
Soczewicę wsyp do rondla z zimną wodą. Nie sól.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Zagotuj, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez około 10-15 minut.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Ryż wsyp do wrzącej, posolonej wody i gotuj przez 18 minut.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Na gorącej patelni z tłuszczem podsmaż przez 3 minuty paprykę, dodaj mięso z kurczaka, posól, popieprz i smaż, mieszając, przez 5 minut na żywym ogniu.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Skrop sosem sojowym, sosem rybnym i olejem sezamowym.
zaznacz jako zrobione
6. etap
zrobione
Odcedź ryż i soczewicę. Wymieszaj je w misce z papryką, mięsem z kurczaka i pokrojoną miętą.
zaznacz jako zrobione
7. etap
zrobione
Sałatkę podawaj jeszcze letnią.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Sałatka tajska z grillowanym łososiem
4 osób
21 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min

Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min

Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?

Szaszłyki z szynki wieprzowej z ananasem, papryczką chili i kolendrą
8 osób
170 min

Zapiekanka z dorsza i szpinaku
6 osób
55 min

Zupa warzywna z dorszem
4 osób
55 min

Omlet chiński
4 osób
25 min

Fondant gruszkowy z karmelem z masy krówkowej
6 osób
110 min

Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min

Clafoutis z marchewką i rodzynkami
4 osób
100 min

Tarta prowansalska
4 osób
60 min

Szpinakowa frittata z kozim serem
4 osób
45 min

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min

Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min