
Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
10 min
czas
przyrządzenia
7 min
1. etap
zrobione
W moździerzu utłucz przyprawy, a następnie wsyp po połowie porcji wszystkich owoców i zmaltretuj je razem z przyprawami.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
W misce wymieszaj resztę owoców z cukrem.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Trzepaczką ubij śmietanę i przełóż ją do rękawa cukierniczego.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Do schłodzonych pucharów nakładaj kolejno sos owocowy z przyprawami, bitą śmietanę, owoce z cukrem i znów bitą śmietanę.
zaznacz jako zrobione
5. etap
zrobione
Wyrównaj szpatułką wierzch deseru i polej odrobiną miodu. Udekoruj listkiem mięty lub melisy.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy

Piernikowo-gruszkowy sernik w pucharkach
2 osoby
25 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min

Sernik na zimno z kwiatami i karmelem
6 osób
405 min

Brownies z bitą śmietaną i owocami
6 osób
50 min

Karaibski deser bananowy
4 osób
15 min

Brzoskwiniowy flan
6 osób
75 min

Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
A może coś zupełnie innego?

Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min

Quinoa z grilowanym bakłażanem
4 osób
50 min

Pilaw z quinoa z rybą
4 osób
65 min

Deser z owocami leśnymi, bitą śmietaną i kardamonem
4 osób
17 min

Gotowane banany w słodkim sosie kokosowo-limonkowym
4 osób
16 min

Jajko cocotte z kozim serem
2 osoby
22 min

Chrupiące klopsiki z kurczaka z pikantnym sosem
4 osób
30 min

Ciastka francuskie z kremem waniliowym
8 osób
150 min

Jajka po meksykańsku
4 osób
65 min

Grillowana pierś z gęsi z sałatką z fasoli szparagowej
2 osoby
45 min

Zapiekanka z cykorii
4 osób
70 min

Mule po marynarsku
2 osoby
46 min