1. etap

zrobione

Zacznij od przygotowania galaretki. W dużym rondlu zagotuj wino i podpal je, by pozbyć się alkoholu. Następnie dodaj cukier oraz szafran i podgrzewaj wszystko na małym ogniu przez 5 minut.

zaznacz jako zrobione

2. etap

zrobione

Zestaw z ognia i dodaj żelatynę. Rozpuść ją, mieszając.

zaznacz jako zrobione

3. etap

zrobione

Przelej płyn do prostokątnego naczynia i pozostaw na godzinę w lodówce, by zastygł.

zaznacz jako zrobione

4. etap

zrobione

Przygotuj sos vinaigrette, mieszając w salaterce oliwę, ocet, sól i pieprz.

zaznacz jako zrobione

5. etap

zrobione

Na dekoracyjnym talerzu rozłóż sałatę, skrop ją sosem vinaigrette i posyp natką pietruszki. Ułóż plasterki gruszki. Plastry półgęska zroluj i również ułóż je na sałacie.

zaznacz jako zrobione

6. etap

zrobione

Galaretkę pokrój w kostkę 1x1 cm i rozłóż na talerzu. Całość posyp orzechami.

zaznacz jako zrobione

Podobne przepisy

Sałatka tajska z grillowanym łososiem

Sałatka tajska z grillowanym łososiem

4 osób

21 min

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie

Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie

4 osób

10 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo

4 osób

30 min

Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette

4 osób

30 min

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem

Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem

4 osób

45 min

Duszona fasola po włosku

Duszona fasola po włosku

4 osób

40 min

Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo

Jajka na półmiękko z sałatką wiejską

4 osób

35 min

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem

Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem

4 osób

19 min