Sałatka tajska z grillowanym łososiem
danie dla 4 osób
czas przygotowania
15 min
czas
przyrządzenia
6 min
1. etap
zrobione
Rozgrzej grill do ok. 200°C.
zaznacz jako zrobione
2. etap
zrobione
Posmaruj łososia oliwą, popieprz i posól. Grilluj go z obu stron ok 2-3 minuty.
zaznacz jako zrobione
3. etap
zrobione
Do sałatki dodaj zioła i winegret. Wszystko wymieszaj, a następnie na sałatce poukładaj płaty zgrillowanego łososia wraz z chrupiącą skórką.
zaznacz jako zrobione
4. etap
zrobione
Na koniec, sałatkę posyp orzeszkami i udekoruj ziołami.
zaznacz jako zrobione
Podobne przepisy
Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min
Sałatka z grillowanych szparagów z parmezanem i jajkiem na półtwardo
4 osób
30 min
Sałatka z kurczakiem i melonem z grilla w miodowo-ziołowym vinaigrette
4 osób
30 min
Sałatka z ryżu i soczewicy z papryką i kurczakiem
4 osób
45 min
Duszona fasola po włosku
4 osób
40 min
Jajka na półmiękko z sałatką wiejską
4 osób
35 min
Świeża sałatka z marchewką, papryką i tuńczykiem
4 osób
19 min
Sałatka z kurczaka z mango i papają
4 osób
30 min
A może coś zupełnie innego?
Karp po laotańsku
4 osób
45 min
Tortilla z kabaczka i sera owczego
4 osób
45 min
Tartaletki z kremem orzechowym i owocami
4 osób
60 min
Daktylowa pychota z karmelowym sosem
6 osób
80 min
Faszerowane warzywa
4 osób
70 min
Jagnięce udka szpikowane rozmarynem
4 osób
70 min
Chutney z pomidorów i czerwonych owoców z francuskimi tostami z piernika
8 osób
80 min
Mule po marynarsku
2 osoby
46 min
Małże Św. Jakuba (Przegrzebki) z karmelizowanym grejpfrutem
4 osób
25 min
Sajgonki z Sajgonu
4 osób
25 min
Kolorowa sałatka z Krety podawana w chlebie
4 osób
10 min
Pikantny filet z piersi kurczaka z nadzieniem warzywno-migdałowym
4 osób
60 min